Verslag Beveren, zaterdag 03 juli.

Vandaag werd de 3de Doortocht van het seizoen gezwommen, georganiseerd door de Groot Beverse Zwemclub. Het weer was wisselvallig met zon en wat regen. We dachten dat we terug in Oostende zaten want er waren redelijke golven op de plas. Maar we werden er vlug aan herinnerd toen we onze mutsen gingen afhalen en Liesbeth Gillis ons begroette als jurysecretaris. De watertemperatuur in het Recreatiedomein De Ster bedroeg een frisse 18.8°, ongeveer zoals vorige week in Oostende.

Op de wedstrijd waren 176 deelnemers ingeschreven, duidelijk een aantal minder zwemmers dan vorig jaar. Snelste tijd bij de heren vrije slag werd gezwommen door Olivier London 13.31 die net iets sneller was zijn broer Frederik 13.37 en Wout Van Autenboer 13.42. Bij de vrije slag dames werd de snelste tijd neergezet door Declercq Ilse 15.19, gevolgd door Rombouts Katrien 15.27  en De Ridder Elke 15.28.

Bij de schoolslagnummers werd de snelste tijd gezwommen door Willems Debbie 19.52. Ze ging daarmee Rombouts Grietje 20.31 en Martens Sofie 20.43 vooraf. Bij de heren ging deze eer naar Dominique Coudenijs 17.42 (Seniors C?!) voor Martens Jeroen 18.19 en Hennissen Maarten 18.59.

Bij wedstrijd 11: 1000 m schoolslag benjamins jongens werd, ter nagedachtenis van Ulrich van Ossselaer, een herinnering geschonken door zijn ouders Luc en Sonja aan de jongste deelnemer die de aankomst bereikt. Dit jaar was deze prijs voor Jennick de Maeseneer (AZL).

Meer en meer wordt er voor de oudere zwemmers afgestapt van de bekers en overgegaan naar bekroning met geldprijzen of aankoopbonnen. Ook hier was dit het geval. Is dit misschien de nieuwe trend? De jeugdige zwemmers ontvingen een mooie trofee. 

        1000 vs heren                                                                                         1000 vs dames
1. Olivier London ( RVN )                                                          1. Ilse Declercq ( IKZ )
2. Frederic London ( RVN )                                                       
2. Katrien Rombouts ( GBZ )
3. Wout Van Autenboer ( OLMA )                                               3. Elke De Ridder ( SWEM )

          1000 ss heren                                                                                      1000 ss dames
1. Dominique Coudenys ( SHARK )                                            1. Debbie Willems ( ZOM )
2. Jeroen Martens ( FIRST )                                                    2. Grietje Rombouts ( GBZ )
3. Maarten Hennissen ( GBZ )                                     
            3. Sofie Martens ( FIRST )

 

P.D.C.