Verslag Lokeren, zaterdag 10 juli.

Vandaag werd de tweede manche van het Belgisch Kampioenschap Korte Afstand gezwommen te Lokeren in de Put “DE MAERE”. Het was de 27e ‘Rapendoortocht’. De watertemperatuur was 19°. De organisatie verwelkomde 51 clubs en in het totaal 224 zwemmers. Zoals gewoonlijk in Lokeren zijn er ook Nederlandse delegaties aanwezig. De start werd gegeven onder een stralende zon en gastheer Henri liep met een brede smile rond. De smile van Henri bleef tot wedstrijd 12 want dan gingen de hemelsluizen open. Wind, regen en zelfs enkele donderslagen onderbraken deze wedstrijd en de T-shirt werd ingeruild voor een regenjas. Na een half uurtje regenpauze, omdat de wedstrijd voor de veiligheid even werd stilgelegd (onweer), kon de start gegeven worden voor de overige koersen.  

De snelste tijd van de vrije slag heren werd neergezet door Steve Aernout in 10.16 gevolgd door Olivier London en Wout Van Autenboer die beiden 10.46 zwommen. Bij de dames was de eer voor Linde Herreman in 11.30 voor Sanne Derous 11.43 en Six Lorianne 11.44. De snelste schoolslagzwemmers bij de heren zaten in koers 11 met als 1ste Wouter De Temmerman in 13.12, als 2de Arne Devriese in 13.32 en als 3de Jeroen De Craemer in 13.44. Ook bij de dames waren de snelsten in dezelfde koers te beginnen met Juloke Van Maele 14.06 dan Alexandra Joos 15.04 en verder nog Daphne Wiskerke 15.12.

De organisatie had bij de prijsuitreiking bekers en handdoeken voor de zwemmers. Ook de tombola werkte goed met als afsluiter een hesp voor de gele tombolabriefjes. Tom Anthonissen mocht deze hesp mee huiswaarts nemen.

       1000 vs heren                                                                          1000 vs dames
1. Steve Aernout ( ZTZ )                                             
 1. Linde Herreman ( IKZ )
2. Olivier London ( RVN )                                                2. Sanne Derous ( MZK )
2. Wout Van Autenboer ( OLMA )                                     3. Lorianne Six ( BCSG )

       1000 ss heren                                                                           1000 ss dames
1. Wouter De Temmerman ( FIRST )                                 1. Juloke van Maele ( MZK )
2. Arne Devriese ( MZK )                                                2. Alexandra Joos ( FIRST )
3. Jeroen De Craemer ( ZTZ )                                         3. Daphne Wiskerke ( BRUINVIS )

 

P.D.C.