Verslag Willebroek, zaterdag 08 augustus.

21 ste Internationale Open Water Zwemwedstrijd

Op zaterdag 7 augustus en zondag 8 augustus 2004 organiseerde de Verenigde Willebroekse Zwemclub haar 21 ste Internationale Open Water Zwemwedstrijd. Zaterdag stond in het teken van het Waterpolo Tornooi van de Willebroekse Waterpolo Club met een opkomst van 10 deelnemende ploegen. In de strijd om de derde plaats won Mechelen 2 van Willebroek met 3-1. De finalewedstrijd ging tussen Gent en Tielt en werd gewonnen door de eersten met 5-1. Ondertussen was, dankzij het initiatief van de Belgium Fiat Club, een oldtimerrace van start gegaan waaraan een 20-tal auto’s deelnamen. Er waren enkele unieke exemplaren bij.

Nadien hield de organiserende club VWZ- die instond voor een vlekkeloze organisatie van de ganse dag- haar jaarlijkse Kippenfestijn, met een uitzonderlijk verkoop van 175 kippen. Op zondag werden dan onder een tropisch zonnetje de lange afstand wedstrijden gezwommen voor het Belgisch Kampioenschap. Met een watertemperatuur van 25° zwommen een kleine 300 deelnemers, waaronder een Andalusische delegatie, enkele Duitsers en verschillende Nederlanders, de respectievelijke afstanden.

Het eerste baanrecord viel reeds in de voormiddag: Brian Ryckeman (Brugge-B) mag weer het huidige baanrecord 5000m vrije slag heren op zijn naam zetten met een tijd van 58 min en 08 sec (vorig record 58 min 59 sec). Na de middag sneuvelden nog enkele records: bij de 1000 m vrije slag heren senior C verbeterde Van Engelen Jordi (Mechelen-B) het huidige record tot 12 min 35 sec (12 min 48 sec). Een tweede baanrecord voor Brian Ryckeman viel er in de 2000 m vrije slag heren senior A: 22 min 54 sec (zijn vorig record bedroeg 23 min 49 sec). Ook Linda Dekeyzer (Kortrijk) verbeterde haar record op de 1000 m vrije slag dames senior D naar 15 min 18 sec (vorig record 15 min 53 sec). Deze schitterende dag werd afgesloten met een zwemjogging van 500 m, waaraan niet minder dan 139 recreatieve zwemmers deelnamen.

Het zeer warme weer zal ons zeker bijblijven alsook de vlekkeloze organisatie van de Verenigde Willebroekse Zwemclub. Eveneens zijn we de permanentie van brandweer (14 personen), het Rode Kruis van Willebroek (7 personen), 4 redders van de eigen club, Dr Hemeleers en de positieve medewerking van het BLOSO personeel dankbaar voor hun inzet en bereidwilligheid. Uiteraard mag de inzet van de vele medewerkers van VWZ niet vergeten worden.