Verslag Damme-Brugge, zondag 22 augustus.

De mensen van Brugge hadden vandaag de weergoden in hun voordeel. Het zonnetje gaf genoeg warmte, maar de temperatuur van het water in de Damse vaart bleef toch onder de 20°C, wat natuurlijk de nodige opgaves met zich meebracht. Iets meer dan 70 deelnemers aan de officiële wedstrijden vandaag, maar meer dan 260 deelnemers aan de zwemjogging, wat toch een mooie opbrengst is voor de BZK. Spijtig genoeg dat het kanaal niet volledig kon vrijgemaakt worden zodat er moest gestart worden in de bocht, op ongeveer 1700 meter van de befaamde “Lamme Goedzak”. Uiteraard waren er slechts vier wedstrijden vandaag, met de schoolslagnummers die redelijk schaars bezet waren, maar hier zal het samenvallen met de openwater wedstrijd in Geel wel een grote duit voor in het zakje doen.

De vrije slag wedstrijden boden weinig verrassingen vandaag. Bij de heren was het thuiszwemmer Brian Ryckeman die met 7 minuten voorsprong aankwam voor Jordi van Engelen, en elf minuten voor een drietal Ben Dersigni, Jurgen Goossens en Dieter Mortier. Brian zette een tijd neer van 1u01min44sec en bleef zo ver boven de tijden van vorige jaren, en van Willebroek. Waarschijnlijk zal het parkoers, dat in allerijl moest aangepast worden, toch niet de juiste afstand gekend hebben.

Bij de dames was het Cindy Persoons die ook al een mooie voorsprong bij elkaar had gezwommen op Griet Van Hoorne. Cindy finishte in 1u04min15sec en bleef 4 minuten voor de tegenstand. Griet zwom een tijd van 1u08min56sec en de derde plaats was voor Stephanie Vaernewyck van UZKZ die de afstand aflegde in 1u12min27sec. Hopelijk kan Cindy na de voorbije 5km wedstrijden de draad weer oppikken, en snel terug haar plaats bij de Europese en Wereldtop weer innemen.

De schoolslag wedstrijden waren net een familie-onderonsje De Temmerman. Bij de heren won Wouter vlot voor broer Ruben, bij de dames was het Joke die de tegenstand van tafel veegde. Wouter won in een tijd van 1u29min, en had zo toch wel twaalf minuten voorsprong op broerlief en iets minder (elf minuten) op zijn zus.

De jogging, die enorm wild startte en beperkt werd tot 3400meter, werd gewonnen door Koen Veramme uit Heule. Hij toonde zich de sterkste van het pak, en eindigde ettelijke tientallen meters voor zijn naaste collega’s.

S.H.