Verslag Geel, zondag 22 augustus.

Zondag 22 augustus 2004 een hoogdag voor de Geelse Zwemklub, die hun 5 internationale openwater zwemfeest inrichtte, en met enkele Nederlandse en een Duitse club uit Biebertal is internationaal zeker op zijn plaats. De GZK stond wederom garant voor een vlekkeloze organisatie op een nieuwe doch prachtige locatie aan het kanaal Herentals-Bocholt aan een schitterend lokaal van de plaatselijke kayak-club. Dat deze doortocht garant staat voor zijn warme en van zeer goede kwaliteit zijnde kanaalwater wisten we, doch 25.4 watertemperatuur en dan nog een stralende zon sloeg alle records en wordt hiermee wellicht een van de warmste wedstrijden van het seizoen. Op een perfect afgebakend parcours, een mooie rechte lijn perfect te volgen langs het ganse parcours naast het kanaal en daarbij de heer Henri Vandamme als dirigent aan het roer, werden de 1000 m-wedstrijden afgewerkt onder een massale belangstelling van supporters en sympatisanten.

De SS bij de dames is gewonnen door Lenaerts Heidi van ZNAL met een tijd van 18.41
Bij de heren was dat Spitaels Lucas van CHAT in 16.45
De VS dames is gewonnen door DeClerck Ilse van IKZ in 14.32
Bij de heren London Olivier in 13.16

Na de wedstrijden gingen er nogmaals 103 sportievelingen te water voor de traditionele zwemjogging. Dat de GZK er ook prat op gaat om een zeer veilige wedstrijd te organiseren getuigen een groot aantal kayaks, de zodiac boot met duikers op het water en een vijftal redders op de  kant kunnen dit zeker hard maken.

De enige valse noot was toch wel het mindere aantal inschrijvingen (155) met 35 clubs. Maar de wedstrijd in Brugge en het feit dat dit geen Belgische manche is , hebben daar zeker mee te maken. Volgend jaar hopelijk heel veel volk.

 JH